Seget Donji

Seget Donji je najveće naselje u sastavu općine Seget. Smješteno je dva kilometra zapadno od UNSECO-va grada Trogira i ima dugu turističku tradiciju. Zahvaljujući blagoj klimi, stanovništvo se bavi poljoprivredom i ribarstvom.

Naselje Seget Donji nastaje 1564. godine kada trogirski plemić Jakov Rotondo dobiva dozvolu za gradnju kule. Kasnije će se oko ove kule formirati naselje koje je zbog turske opasnosti bilo utvrđeno obrambenim zidom i četirima kulama.. Kroz kaštel su vodile tri uzdužne i dvije poprečne ulice popločane kamenom. Unutar kaštela u Segetu nalazi se župna crkva Gospe od Ružarja koja je sagrađena sredinom 18. Stoljeća.

Seget Donji je iznimno pogodna destinacija za obitelj. Kroz cijeli obalni dio, uz kristalno čisto more, rasprostire se prekrasna šljunčana plaža s restoranima i barovima. Uz plažu je lijepo uređena šetnica do apartmanskog naselja Medena. U sklopu hotela nalaze se brojni sadržaji za djecu i sportove na vodi, teniski tereni, trim staza i ostala sportska igrališta koja mogu koristiti svi posjetitelji. Navečer možete zaplesati na terasama hotela i restorana ili posjetiti neki od noćnih barova uz plažu.