Obavijest za iznajmljivače

Obavještavamo vas kako je dana  16. srpnja 2020.godine  u sustavu eVisitor pokrenut obračun prvog obroka godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za 2020. godinu za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Uvažavajući cjelokupnu situaciju vezanu za smanjeni intenzitet turističke aktivnosti uslijed pandemije bolesti COVID-19, predmetni obračun izvršavati će se po drugačijim parametrima u odnosu na prethodna razdoblja.

Naime, prvi obrok godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe čije je dospijeće za plaćanje 31. srpnja 2020. obračunat će se pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu kod kojih je od 1. siječnja do 15. srpnja 2020. evidentirano minimalno jedno noćenje unutar sustava eVisitor.

Nakon 15. srpnja 2020. za sve obveznike koji će ostvariti  prvo noćenje ili će se tek registrirati izvršiti će se korektivni obračun prvog obroka paušala s datumom dospijeća 31.7.

Gore navedeni način obračuna godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za 2020. koordiniran je s Ministarstvom turizma, te će se ovisno o daljnjem razvoju situacije  primjenjivati  i za obroke čije je dospijeće 31. kolovoza i 30. rujna 2020., o čemu ćemo vas naknadno izvijestiti, a svakako prije dospijeća sljedećeg obroka.

TZO SEGET


Dokumenti za preuzimanje

Postupak kod sumnnje na bolest COVID-19 kod gosta u smještajnom objektu