Obavijest svim obveznicima TZO Seget za dostavu podataka

Obavijest svim obveznicima TZO Seget za dostavu podataka

REPUBLIKA HRVATSKA
SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
TURISTIČKA ZAJEDNICA
OPĆINE SEGET


Seget Donji, 25.veljače 2016.godine

Poštovani,
Prema  naputcima  Ministarstva  turizma  RH  i  Hrvatske  turističke  zajednice   od  01. siječnja 2016. godine počinjemo  sa  korištenjem  novog  informacijskog  sustava  za prijavu  i odjavu  turista eVisitor.

Naime, dana 20.studenog 2015.godine u Narodnim novinama br.126/15 objavljen je novi Pravilnik o načinu vođenja turista , te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici , kojim je sustav eVisitor propisan kao centralno mjesto prijave i odjave turista, naplate boravišne pristojbe i statističkog upravljanja podacina o obveznicima i turistima. Obveza korištenja sustava od strane obveznika prijave i odjave započinje 01.siječnja 2016.godine, te se nakon toga datuma ukida dosadašnji način prijave i odjave.

Ovim dopisom želimo naglasiti da se za pružatelje usluga smještaja sam poslovni proces bitno ne mijenja osim u dijelu dostave podataka koja će odsada biti moguć samo elektronskim putem.

Sustav je besplatan i dostupan svim korisnicima putem interneta kao web aplikacija i bez potrebe za instaliranjem na računalo. Korištenje eVisitora vrlo je slično dosadašnjem načinu prijave turista putem interneta i vrlo jednostavan za korištenje.

Za registraciju u novi program potrebno nam je rješenje o pružanju ugostiteljskih usluga odnosno rješenje o iznajmljivanju, te kopija osobne iskaznice.

Nakon toga dobit ćete novo korisničko ime, lozinku i tzv. TAN listu s kojima  možete pristupiti novom sustavu prijave i odjave turista   eVisitor. Da bismo bili u mogućnosti kreirati lozinku, korisničko ime i TAN listu molimo Vas da nam dostavite osobnu iskaznicu (osobno u ured).

Napominjemo da sustav počinje s radom 01.siječnja 2016.godine, a vaša obveza je javiti se u nadležnu Turističku zajednicu prije prvog dolaska vaših gostiju da dobijete sve pristupne podatke za novi sustav eVisitor. Molimo sve obveznike koji nisu još dobili pristupne podatke da se jave u ured TZO Seget.

Sve detaljne informacije možete dobiti i na kontakt telefon 021/880-559.  Na taj način se registrirate u  novi sustav eVisitor i  možete prijavljivati odnosno odjavljivati vaše goste u 2016.godini.
Na linku http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/eVisitor možete pronaći više informacija o samom sustavu.

Zahvaljujemo te se nadamo uspješnoj suradnji.

S poštovanjem.
TZO Seget

Turistička zajednica općine Seget
Trg hrvatskog viteza Š.Š.F.1
21218 Seget Donji
e-mail: tzseget@gmail.com
tel: 021/880-559
fax: 021/880-559